Uw hoofd op een munt? Het kan!

5 november 2019

Altijd al uw hoofd op een munt willen hebben? Dit is uw kans! U kunt nu snel en eenvoudig uw eigen munten laten maken voor speciale gelegenheden zoals huwelijken, geboortes, sportwedstrijden, noem maar op!

VistaMint
In het voorjaar van 2019 is VistaMint gelanceerd. VistaMint is een zusterbedrijf van de Koninklijke Nederlandse Munt en van Mauquoy Token Company (MTC). Het zusterbedrijf is ontstaan naar aanleiding van de vele aanvragen voor kleine oplages van gepersonaliseerde munten in het kader van bijzondere “levensgebeurtenissen”. VistaMint heeft een nieuw en baanbrekend concept gelanceerd waarbij razendsnel gepersonaliseerde munten in kleine oplages geproduceerd kunnen worden.
 
Innovatieve techniek
VistaMint gebruikt een innovatieve en volautomatische toepassing van de “etstechniek”. Met deze etstechniek wordt een foto automatisch omgezet in een graveerbestand, waarmee een stempel wordt gegraveerd. De tinten van de gravure worden gecreëerd door de oppervlaktestructuur, niet door het aanbrengen van reliëf. Het is, met andere woorden, de korreligheid of textuur van het oppervlak die zorgt voor andere tinten.