Zilveren tientje blijkt goud waard!

16 november 2018

Dankzij een foutje van de Koninklijke Nederlandse Munt blijkt dit zilveren tientje enorm veel waard te zijn. Het heeft bij een veiling in IJsselstein ruim 20.000 euro opgebracht. Deze munt werd voor het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Juliana geslagen. De reden dat de munt zo veel waard is, er staat een verkeerde datum op. 

Het zilveren tientje is uniek en voor zover bekend het enige exemplaar dat op de markt is. Op de voorzijde staat onder het portret van Juliana de datum 6 september 1948, de datum waarop ze werd ingehuldigd. Echter was haar regering officieel al ingegaan bij het aftreden van Koningin Wilhelmina, twee dagen eerder. De fout werd gecorrigeerd voor de herdenkingsmunt massaal in productie ging. Hoe dit zilveren tientje toch in de markt terecht is gekomen is onduidelijk. 

De munt werd geveild bij een online muntenveiling van Heritage Auctions Europe in IJsselstein en trok belangstelling in binnen- en buitenland. Het bieden startte op 3.000 euro. Uiteindelijk ging een Nederlander ermee vandoor voor een bedrag van 22.140 euro.

Source: RTV Utrecht